VII EDICIÓ

En la seua setena edició, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic d’Elx – FANTAELX va celebrar el quaranté aniversari d’Alien, pel·lícula dirigida per Ridley Scott. L’il·lustrador Joan Martín Giménez va dissenyar el cartell inspirant-se en una de les obres cinematogràfiques més importants de la ciència-ficció i del terror, la qual es va projectar durant el festival.

El festival es va celebrar del 14 al 16 de novembre de 2019, i entre les seues activitats va tindre lloc el II Congrés Internacional de Gènere Fantàstic, Audiovisuals i Noves Tecnologies, i la línia temàtica protagonista va ser la ciència-ficció en el context cosmològic. També es es va comptar amb les projeccions de curtmetratges, on es van poder veure reconeguts treballs de ciència-ficció, terror i fantasia.

La setena edició del festival va estar organitzada per l’Associació Unicorn Negre, el Departament d’Art de la UMH, i el Grup d’Investigació Massiva, comptant amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, i amb organismes com Visit Elche, el Centre de Congressos “Ciutat d’Elx”, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, els Cinemes Odeon, el Centre Comercial l’Aljub, o la botiga de marxandatge cinematogràfic Cinema Paradiso.

Totes les activitats del festival van ser d’accés gratuït fins a completar aforament, sense necessitat de reserva prèvia d’invitació.

 

 

 

 

 

 

 

DIJOUS 14 DE NOVEMBRE DE 2019 – MATÍ – AUDITORI DEL CENTRE DE CONGRESSOS “CIUTAT D’ELX” (veure mapa)

 

9:30h-13:10h: PRIMERA SESSIÓ DEL II CONGRÉS INTERNACIONAL DE GÈNERE FANTÀSTIC, AUDIOVISUALS I NOVES TECNOLOGIES.

L’objectiu del congrés és la difusió d’estudis d’investigació dins de les diferents línies temàtiques del Gènere Fantàstic, abastant totes les seues possibles variants i plataformes: cinema, televisió, teatre, literatura, còmic, videojocs, realitat virtual, etc.

9:30h. Benvinguda i inauguració.
9:40h. Narratives distòpiques en el videojoc i immersió lectojugadora: d’androids a criatures lunars. Rocío Serna-Rodrigo (Universitat d’Alacant).
10:00h. La producció de l’espai a partir de les realitats interdimensionales de Rick i Morty. Diana Mitzi González Fonseca (Universitat Complutense de Madrid).
10:20h. Democràcia, totalitarisme i mundialització: quan la distopia il·lustra els conceptes polítics i econòmics en la ciència-ficció. Michelle Lucy Copmans (Universitat Catòlica de Lovaina, Bèlgica).
10:40h. Somien els lectors amb naus voladores? Lectura i Educació del futur. Dr. José Rovira-Collado (Universitat d’Alacant).
11:00h. Descans.
11:30h. Literatura, fotografia i compromís social: Apocalipsis de Solentiname, de Julio Cortázar. Laura Ros Cases (Universitat de Múrcia).
11:50h. La imaginació masculina del desastre: la depredadora sexual de l’espai exterior en la ciència-ficció audiovisual. Dr. Lluís Anyó (Universitat Ramon Llull, Barcelona).
12:10h. The Bobby Fuller Four, un projecte animat entre el documental i la fantasia. Arly Jones, Sami Natsheh i Rudy Mercado (Universitat Miguel Hernández d’Elx).
12:30h. They follow: experiments in formal distribution of contemporary horror films. Dr. Antoni Roig, Dra. Judith Clares-Gavilan i Dr. Jordi Sánchez-Navarro (UOC – Universitat Oberta de Catalunya, Barcelona).
12:50h. Love, Death & Philosophy: Un itinerari filosòfic a través de relats de ciència-ficció. Deborah Rodríguez Rodríguez (Universitat de Navarra).
13:10h. Tancament de la primera jornada.

 

DIJOUS 14 DE NOVEMBRE DE 2019 – VESPRADA – CINEMES ODEON (SALA B) (veure mapa)


20:30h: PROJECCIÓ DEL LLARGMETRATGE «ALIEN: HUITÉ PASSATGER» (1979), DE RIDLEY SCOTT (VOSE).

El clàssic de la Fox, dirigit per Ridley Scott i protagonitzat per Sigourney Weaver, es considera una de les obres cinematogràfiques més importants de la Ciència-Ficció. En commemoració pel seu 40é aniversari, es podrà tornar a gaudir en pantalla gran dins del marc del festival. La projecció del llargmetratge serà el dijous 14 de novembre a la sala B dels Cinemes Odeon a les 20:30h, amb accés gratuït fins a completar aforament.

 

DIVENDRES 15 DE NOVEMBRE DE 2019 – MATÍ – AUDITORI DEL CENTRE DE CONGRESSOS “CIUTAT D’ELX”

 

9:30h-13:10h: SEGONA SESSIÓ DEL II CONGRÉS INTERNACIONAL DE GÈNERE FANTÀSTIC, AUDIOVISUALS I NOVES TECNOLOGIES.

 

9:30h. Benvinguda.
9:40h. Una bretxa en l’univers. L’odissea espacial de Twin Peaks: El Retorn. Daniel Pérez-Pamies (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona).
10:00h. Star Wars: Un Univers de Referències. Miguel Herrero Herrero (Cinestesia / UNED Madrid).
10:20h. Replicants digitals al cinema de ciència-ficció com a encarnació de la nostàlgia. Daniel López Izquierdo (ESCAC – Escola de Cinema de Catalunya).
10:40h. Ad Astra: vers les étoiles, à la recherche d’une cosmogonie personnelle. Dra. Kolovou Panagioula (Julie) i Guidi Benoit Jean-Louis (Universidad de Aix-Marsella, França). En anglés.
11:00h. Descans.
11:30h. Frontera Sud: Representació de la narcocultura als mitjans visuals i interactius. Daniel Francisco Rodríguez Gordillo (Barreira Arte + Disseny – Centre Oficial d’Estudis Superiors, València).
11:50h. Spectres of insurrection in Bong Joon-ho’s cinema. Dr. Raphaël Jaudon (Université Lumière Lyon 2, França). En anglés.
12:10h. Loop horror: del monstre-frame al monstre-procedural. Mario Barranco Navea (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona).
12:30h. L’adaptació cinematogràfica dels personatges d’Harry Potter al llarg de la saga. Ana Belén Jara (Universitat de Sevilla).
12:50h. Les naus d’Arrival. Quan la Ciència-ficció parla de nosaltres i no de l’espai. Celia Cuenca García (Barreira Arte + Disseny – Centre Oficial d’Estudis Superiors, València).
13:10h. Tancament de la segona jornada.

 

DIVENDRES 15 DE NOVEMBRE DE 2019 – VESPRADA – AUDITORI DEL CENTRE DE CONGRESSOS “CIUTAT D’ELX”

 

16:30h-18:30h: PROJECCIÓ DE CURTMETRATGES.

 

Camino al Monte, de Santiago Fabrizio (Argentina). Dur: 11 min.
(Guanyador del Festival 1000 Gritos 2019, amb accés directe a FANTAELX)
Güestía, de Laura Toledo (Espanya). Dur: 14:18 min.
Limbo, de Dani Viqueira (Espanya). Dur: 15:10 min.
Sonrisas, de Javier Chavanel (Espanya). Dur: 13:24 min.
Atto di Carità, de Michelangelo Di Pierro (Itàlia). Dur: 11:00 min.
La Fiévre, de José María Flores Miranda (Espanya). Dur: 20:00 min.
Jupiter, de Benjamin Pfohl (Alemanya). Dur: 14:00 min.
Hopes, de Raúl Monge (Espanya). Dur: 10:00 min.
The Narrator, de Julia Trofimova (Estats Units). Dur: 10:38 min.



Descans de 18:30h a 19:00h.

 

19:00h-21:00h: PROJECCIÓ DE CURTMETRATGES.

 

Equals, de Javier Yañez (Espanya). Dur: 20:00 min.
A Little Taste, de Victor Català (Espanya). Dur: 5:12 min.
Ipdentical, de Marco Huertas (Alacant). Dur: 9:26 min.
Them, de Robin Lochmann (Alemanya). Dur: 15:00 min.
Maldita, de Suso Imbernón i Juanjo Moscardó (Espanya). Dur: 20:00 min.
On the other side, de Zulma Rouge (França). Dur: 12:00 min.
Horrorscope, de Pol Diggler (Espanya). Dur: 4:30 min.
Tomorrow Might Be The Day, de Joséfa Celestin (Regne Unit). Dur: 18:47 min.
Las aventuras de Sancho, de Hugo de la Riva (Espanya). Dur: 13:04 min.
La Noria, de Carlos Baena (Espanya). Dur: 12:23 min.


 

DISSABTE 16 DE NOVEMBRE DE 2019 – VESPRADA – AUDITORI DEL CENTRE DE CONGRESSOS “CIUTAT D’ELX”

 

16:30h-18:30h: PROJECCIÓ DE CURTMETRATGES.

 

Birds with no legs, de Pavlos Stamatis (Regne Unit). Dur: 18:47 min.
El Fin de Todas las Cosas, de Norma Vila (Espanya). Dur: 15:03 min.
No me olvides, de Sandra Sánchez, Diana Camacho, Sofía Blasco i Daniel Baldó (Micro curtmetratge guanyador de l’assignatura de Semiòtica de la Comunicació de Masses, de la Universitat d’Alacant). Dur: 1:15 min.
The Last, d’Inés Berna, Carolina Valle, Verónica González i Juan Fernández (Micro curtmetratge finalista de l’assignatura de Semiòtica de la Comunicació de Masses, de la Universitat d’Alacant). Dur: 1:15 min.
Mi nombre es Koji, de David Muñoz (Espanya). Dur: 7:38 min.
Tu último día en la Tierra, de Marc Martínez Jordán (Espanya). Dur: 12:40 min.
Ascensión, de Jose Larrosa (Alacant). Dur: 9:12 min.
La Guarida, de Iago de Soto (Espanya). Dur: 16:08 min.
Miss Mbulu, de Ben Fernández (Alacant). Dur: 13:00 min.
Avarya, de Gökalp Gönen (Turquia). Dur: 20:00 min.



Descans de 18:30h a 19:00h.

 

19:00h-21:00h: PROJECCIÓ DE CURTMETRATGES.

 

Y ahí él abre los ojos, de Sergey Vasiliev (Rússia). Dur: 12:00 min.
Casa, d’Alberto Evangelio (Alacant). Dur: 8:50 min.
Mejor Actriz, de Sadrak Zmork (Espanya). Dur: 8:18 min.
La Silla Eléctrica, de Joan Martín Giménez (Espanya, fora de competició). Dur: 17:00 min.
Almofada de Penas, de Joseph Specker Nys (Brasil). Dur: 12:17 min.
Boustifaille (Grub), de Pierre Mazingarbe (França). Dur: 18:26 min.
Bug, de Cedric Prevost (França). Dur: 19:07.
Slice of Life, de Luka Hrgovic i Dino Julius (Croàcia). Dur: 20:00 min.



21:00h-21:30h: CLOENDA.

 

Presentada per Nacho Marco Galán. Compositor, actor format a l’escola d’interpretació Juan Carlos Corazza, líder del grup musical Ro Margalan, i creador del grup de música electrònica Be-Phoenix.

 


Lliurament de premis per a les tres categories:

Millor Curtmetratge Alacantí: obsequi + accés directe al festival Navidades Sangrientas – Weekend Horror Awards de Alicante.
Millor Curtmetratge Nacional: obsequi + accés directe al Festival de Cortometrajes de Terror y Fantástico 1000 Gritos de Buenos Aires (Argentina).
Millor Curtmetratge Internacional: obsequi + accés directe al Festival Internacional de Cine de Terror de Valparaíso (Xile).



 

* Les projeccions de curtmetratges no són recomanades a menors de 18 anys.

* Totes les activitats del festival són d’accés gratuït fins a completar aforament, sense necessitat de reserva prèvia d’invitació.

* Pots descarregar el programa de mà en PDF des d’aquest enllaç.

* Pots accedir a la galeria de fotos des d’aquest enllaç enllaç.

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies